Gogosari in otet

de Brindusa in Muraturi, 29 Sep 2011 | 9952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
  •  2 litri apa
  • 1 litru otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri miere sau zahar
  • 3-4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 10- 12 foi de dafin
  • 30 g boabe de mustar
  • 30 g boabe de piper negru
  • cateva radacini de hrean
  • 8- 10 borcane de 800 ml cu capac filetat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. 

Taie gogosarii in jumatati 

Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron. 

 Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa. 

Umple borcanele cu gogosari, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele.Inchide-le cu capace.

Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in suc de rosii