"Retete de post creative"
Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se amesteca.Se adauga 1/2 cana de apa si se pune pe ochiul mediu de la aragaz (foc mic), cu capac.
Se fierbe 1 ora si 30 minute sau 2 ore (depinde de varza),timp in care mai adaugati putina apa si amestecati .Daca doriti varza cu sos,adaugati mai multa apa.Eu am facut-o mai uscata si in acest caz , am adaugat cate 1/2 cana din cand in cand, pentru a nu se arde.
Mamaliga: se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga sare si malaiul treptat, amestecand cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, iar in acest timp amestecati. Pentru a decupa diferite forme, puneti o parte de mamaliga intr-o farfurie de supa si lasati sa se raceasca. Apoi o rasturnati usor si decupati cu forme de fursecuri.