Vargabeles

de adela1981 in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 6373 vizualizari

 

Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 350 gr faina 000
  • 150 gr unt/ untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 50 gr smantana

Umplutura:

  • 180 gr taitei lati ( sau de care va plac)
  • 100 gr stafide
  • 2 oua
  • 400 gr branza de vaci
  • 150 gr zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat ( 50 gr )
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se  adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios.  Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana. Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.

Fierbem taiteii in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taiteii sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine. Branza de vaci  se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.

Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Adaugam taiteii si amestecam cu o lingura de lemn.  

Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare. Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura. Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare. Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )

Dupa racire pudrati cu zahar.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vargabeles