Vargabeles

de Panacris in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 7468 vizualizari

 

Ooo, de cand aveam in plan, aceasta bundinca, specific bucatariei unguresti. S-a ivit ocazia, fiindca laptele de tara nu s-a baut si am facut branzica din el.

 

INGREDIENTE

  • papardele ( adica paste late cu ou) 250 g,
  • branza de vaci 400 g,
  • zahar pudra vanilinat dupa gust, cca 150 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide 100 g,
  • oua 5 bucati,
  • unt ptr uns tava cca. 30 g,
  • lapte 50 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat ca am avut o sapatamna de snitzele :D) Pastele se strecoara si se trec, rapid, sub un jet de apa rece, Se aseaza un strat de paste, crema de branza si alt strat de paste. Oul ramas se bate cu laptele si se toarna peste preparat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 35 de minute la foc mediu.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

la servire se poate orna cu sirop de visine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate