Urdoaice rumene si pufoase

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2010 | 37824 vizualizari

 

Moi,pufoase ,aromate cu urda si marar din romania, iar pe deasupra pregatite si de mama mea. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 oua +1 pt uns
  • 320 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie  de la 2 lamai
  • 3 vanilii
  • Umplutura:
  • 7oo g urda proaspata
  • 2 oua
  • putina sare(un varf de cutit)
  • 2 vanilii
  • 6 linguri zahar
  • marar verde tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urdoaice rumene si pufoase:

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.

Umplutura:

urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.

Cand coca a crescut  si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se taie in patrate de 12/12 aproximativ , se pun cate 2 lingurite din compozitia de umplutura  si se strang bine colturile, se unesc .Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu ulei si faina dupa care se mai lasa sa creasca 30 minute. Se ung cu oul batut  bine  si se pun in cuptor pt 30 minute la 160 grade.

Sunt minunate, iar daca se pastreaza in punga de plastic sau un vas acoperit cu capac ermetic ,a doua zi vor fi si mai moi si mai pufoase.

Ps:Se pot servi atat ca desert cat si ca mic dejun sau aperititve

Daca ti-a placut reteta noastra "Urdoaice rumene si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

babi5 1

22.05.2013, 10:43

Buneeeeeeeeeeee!! cine are masina de pine cu masina cine nu cu mina

reisnaor_2006 1

29.09.2014, 13:54

Giana 1

07.11.2014, 16:46

Buneeee, asta fac maine

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata