Un altfel de chec cu ciocolata

de retetele_tinei in Prajituri, 4 Oct 2014 | 7453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 praf de copt amestecat cu zahar vanilinat
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 3 lingurite de cacao amara
  • cocos
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de chec cu ciocolata:

Se pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la albusuri cat si de la galbenusuri, se pot pune albusurile batute peste galbenusuri. Peste ouale batute se pun patru linguri de ulei si cele patru linguri de faina, apoi se amesteca cu grija ca sa nu se lase ouale, iar la sfarsit se pune praful de copt amestecat cu zaharul vanilinat.

Se iau din compozitie patru linguri, care se amesteca cu linguritele de cacao amara.

Se ia o tava, care se da cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia simpla in tava, iar peste ea se pune dupa plac compozitia cu cacao. Tava se da la cuptorul preincalzit pana checul trece "testul scobitorii". Copt se lasa la racit, iar rece se taie cuburi.

Se topeste pe bain-marie sau la microunde 100 g de ciocolata. Cand ciocolata e topita se pun doua linguri de ulei peste ea si se amesteca energic. Ciocolata se topeste pe rand pentru ca daca se topeste toata pana cand se da fiecare bucata de chec prin ea si prin cocos, s-ar putea sa se intareasca. Fiecare cub se da prin ciocolata si apoi prin cocos. Apoi se pot servi :)

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Un altfel de chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "tavalita"