Umplutura de nuca pentru cozonac

de Silvioara in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 44564 vizualizari

 

Secretul umpluturii mele de nuca pentru cozonac il stiu de la mama si este un pic mai special deoarece folosesc vin in loc de albus de ou. Da, da, ati citit bine, vin. Vin rosu sau alb, nu conteaza, bun la gust sa fie. Adica sa nu fie din cel acru, zeama de varza... Nu se pune mult, mai putin de jumatate de cana, ideea este ca umplutura va avea un gust nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • un bol micut cu miez de nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • mai putin de jumatate de cana cu vin rosu (sau alb) dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umplutura de nuca pentru cozonac:

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide.

Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti sa puneti vinul peste umplutura. Atentie!!! Nu se toarna cu cana, se ia putin cate putin cu o lingura si se amesteca pana obtinem o compozitie consistenta, bine legata.

Nu trebuie turnat vin sa "balteasca" prin amestec. Nuca va absorbi vinul si va capata o aroma deosebita, nu se va simti alcoolul, stati fara grija, nu va veti imbata mancand acest cozonac...

Daca ti-a placut reteta noastra "Umplutura de nuca pentru cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

21.11.2011, 21:09

Ce idee minunata...multumesc mult...cu siguranta am sa probez

MIUTA 1

24.11.2011, 23:51

rodicaspring 1

27.04.2021, 11:51

eu am fäcut cu visinatä,, este super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]