Udumbara

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 5381 vizualizari

 

Sa va zic putin despre Udumbara: mie imi plc chestiile mai deosebite cred ca ati observat denumirea asta vine de la o ” floare ” rara ce se spunea ca infloreste la 3000 de ani odata si ca prevesteste venirea pe lume a unui nou si mare rege.Ulterior s-a descoperit ca de fapt sunt niste mici oua de crysopidae ,un fel de libelula verde de a noastra, depuse in varful unor tulpinite ale plantei dand senzatia de flori mici albe ce cresc pe o frunza verde- de unde si inspiratia mea de seminte albe de susan pe un fond verde de spanac:)

 

INGREDIENTE

  • o ciuperca champignion,
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2 graunti de usturoi uscat,
  • 100 g spanac ,
  • 1 ou,
  • 2 linguri de branza tare sau parmezan,
  •  1 cartof mare,
  • 1 lingura pasta de tomate,
  • susan pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udumbara:

Sa va zic putin despre Udumbara: mie imi plc chestiile mai deosebite cred ca ati observat   denumirea asta vine de la o ” floare ” rara ce se spunea ca infloreste la 3000 de ani odata si ca prevesteste venirea pe lume a unui nou si mare rege.Ulterior s-a descoperit ca de fapt sunt niste mici oua de crysopidae ,un fel de libelula verde de a noastra, depuse in varful unor tulpinite ale plantei dand senzatia de flori mici albe ce cresc pe o frunza verde- de unde si inspiratia mea de seminte albe de susan pe un fond verde de spanac:)

Cum am pregatit:

 Se taie felii mari cartoful si se caleste putin in tigaie ca sa se inmoaie.

Apoi se incinge cuptorul.

Spanacul se soteaza si se adauga peste un amestec din ciuperca bucatele mici, ceapa si usturoiul bucatele mici si calite.

Dupa ce adaugam spanacul mai presaram putina sare mare si mai amestecam cu o lingura de ulei de masline sau de floarea soarelui.

Se pregateste tava de briose, se ung 2 forme si se pune hartie de copt.

Apoi se aseaza feliile de cartof ca o floare si in mijloc se pune oul batut amestecat cu branza rasa/parmezanul.

Apoi adaugam si acest spanac(e gata cand s-a schimbat putin culoarea lui) peste amestecul de ou cu branza.

Ungem marginile petalelor din cartofi cu pasta de tomate si presaram susan peste tot.

Dam la cuptor sa se rumeneasca rapid la foc iute si gata.Servim pe platou alb cu un sirag de franjuri de salata verde si rosii in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Udumbara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi cu cascaval