Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2012 | 3405 vizualizari

 

Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin.

Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o italieneasca. Buuun si mai departe? Uite asa mi-au zburatacit mie gandurile pana acasa, si m-am hotarat. Va avea multe straturi succesive din bunatatile alea cumparate. Asa ca se va numi millefeuille :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete nu foarte mari
  • 200 g prosciutto
  • 300 g mozzarella
  • putin parmezan ras
  • putin ulei de masline extravergine
  • busuioc si oregano uscate pt presarat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto:

Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine.

Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii. De aceea am zis s-o rupi.

Intr-o forma sau tava mai inalta, pune straturi succesive de vanata, mozzarella, vanata, prosciutto, vanata, mozzarella, samd pana termini tot. Ultimul start sa fie mozzarella.

Toarna deasupra putin ulei de masline, presara busuioc, oregano si parmezan.

Pune tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25- 35 minute. In final vinetele trebuie sa fie moi.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

gustos

Laly 1

21.03.2012, 09:24

Buuuuuuun

MIUTA 1

21.03.2012, 12:42

As servi si eu ca tare bine arata imi ploua in gura de pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar