M-am ambitionat, ca prea am vazut fetele astea vrednice facand turta dulce. Si mi-am zis '' ce , eu nu pot...."......am citit multe retete si pana la urma am decis.....am zis eu ca pun doar scortiosoara, dar pana la urna am scapat si-un pic de nucsoara si ghimbir, nu-i rau, mi-a placut......
PS. Mos Craciun poti sa iei si tu una, asa de pofta.....
Intr-o cratita cu fundul dublu am pus o lingura de zahar brun si am caramelizat-o, am turnat apa clocotita peste si am lasat sa fiarba pana s-a topit caramelul, apoi am adaugat restul de zahar impreuna cu mirodeniile. Am lasat sa fiarba pana zaharul s-a topit, apoi am tras cratita de pe foc si am adaugat 70 g de faina cernuta, am omogenizat bine si-am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat oul, sarea, bicarbonatul, restul de faina si untul topit si racit.
Am amestecat bine pana am obtinut un aluat nelipicios. Din acest aluat am format 45 de bilute pe care le-am asezat in tava de la cuptor, tava ce am tapetat-o cu hartie de copt. Am lasat un pic de distanta intre ele. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15-20 min. Dupa ce s-au copt turtitele le-am scos pe un gratar si le-am lasat la racit cat timp am pregatit glazura.
Glazura: Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugam zaharul farin, nu trebuie sa avem consistenta unei bezele. Dupa ce s-au racit trecem turtitele prin glazura le asezam pe gratar si presaram bombonele colorate. Le lasam sa se usuce bine.