Turta dulce glazurata

de madi_marin in Prajituri, 28 Noi 2010 | 6811 vizualizari

 

Reteta by Corina33. A iesit minunat de buna....

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • zeama de lamaie

Glazura :

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
  • 80 ml frisca lichida

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce glazurata:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit.

Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru 35 - 40 minute. Se face pentru siguranta testul scobitorii.

Intr-un vas pe foc mic se topesc ciocolata , untul si frisca lichida. Cand s-a obtinut o glazura omogena se da putin la racit apoi se repartizeaza pe cubuletele de prajitura foarte bine racita. Se presara deasupra ciocolata alba rasa, ornamente colorate de zahar sau altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Corinuta 1

01.12.2010, 00:40

woow! ce rapida ai fost!

mihaelar63 1

01.12.2010, 00:51

madi_marin 1

01.12.2010, 09:51

corina....pai daca mi-am propus ceva.....nimic nu-mi sta in cale.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce