Turta dulce

de Miha in Prajituri, 15 Dec 2009 | 7535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Ouale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.

Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.

Se decoreaza dupa preferinta.

Eu am preferat o varianta cat mai simpla. Ceva mai complicat poate la anu'. :)))

 

TIPS-URI

1

pentru bradut se vor folosi mai multe marimi de stelute, care dupa coacere se vor suprapune, de la mare la mic

2

se fixeaza cu o tija pentru frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide