Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Iun 2017 | 4470 vizualizari

 

În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi (preferabil, mici)
  • 1/2 varză mică, nouă
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • oțet
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua:

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.

Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.

Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.

Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.

TIPS-URI

1

Alegeți pentru acest fel de mâncare, mai ales cartofi mici (de preferință, roz) care sunt mai aspectuoși, mai dulci și se pot fierbe și prăji întregi.

2

Nu țineți cartofii la fiert mai mult decât este cazul (fierb repede).

3

Încingeți uleiul înainte de a pune cartofii la prăjit în tigaie, iar apoi faceți focul mic, ca să nu-i ardeți.

4

Salata de varză este foarte bună, dacă este asortată cu mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bob verde cu sos de rosii