Tort Winny de Pooh

de sandytza in Torturi, 7 Oct 2009 | 7663 vizualizari

 

Un tort facut pentru nepotica mea care a implinit un anisor. Nu stiu de ce dar se vede doar jumatate de poze. Wnny este intreg asa ca am pus si o imagine culcata.

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 10 oua
    • 10 linguri zahar
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 5 linguri apa
    Crema
    • 500 gr mascarpone
    • 1 plic praf de frisca
    • 7 oua
    • 8 linguri zahar pudra
    • esenta de vanilie
    • 3 foi gelatina
    Mai avem nevoie de
  • 1/2 pachet de piscoturi (225 grame ) ,
  • un plic cafea,
  • 200 ml lapte,
  • esenta de rom
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winny de Pooh:

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bat bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa si faina.

Cand a devenit o compozitie omogena se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 45 minute aprox. Se probeaza cu scobitoarea , iar daca aceasta iese curata din blat , blatul este copt.

Se prepara crema

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma ,iar apoi se adauga praful de frisca si se bate pana devine o crema teapana.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se freaca bine sau se bate cu mixerul.

Se amesteca cele doua compozitii si se adauga gelatina hidratata si topita in bain marie sau in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se amesteca bine.

Separat se prepara o cafea si se amesteca cu 200 ml lapte si esenta de rom.

Se taie blatul in doua . Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie transparenta. Se pune partea de deasupra a blatului in tava cu capul in jos. Se insiropeaza bine cu cafeaua preparata si se toarna jumatate din crema preparata. Se pune un rand de piscoturi imbaiate in cafea , peste care se toarna cealalta jumatate de crema. Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza si acesta ,apoi se lasa la rece pana a doua zi.

Dupa ce a stat suficient timp la rece , se scoate tortul , se intoarce pe o tava apoi se decoreaza dupa preferinta. Eu am decupat in forma de Winny , am facut conturul desenului cu ciocolata topita , apoi am facut o crema de unt din un unt ,200 gr zahar si 3 galbenusuri si l-am decorat cu aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winny de Pooh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

sandytza 1

20.10.2009, 19:27

sa sti ca nu e asa migalos pe catcredeam

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:01

cred k ma fc si eu nepoata ta la un asemenea tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Doboș