Tort pufos si crocant

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 5207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt, topit
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr ciocolata alba
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr cocos
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pufos si crocant:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de albusurile batuta spuma cu un praf de sare.Toarna aluatul in forma pregatita, turnanad doar cat pentru o foaie de blat. Da la copt pana cand la inseararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Repeta procedura pana cand aluatul s-a terminat. Lasa foile de blat sa se raceasca complet.

Bate frisca lichida. In jumatate din ea inglobeaza nuca de cocos.

Pentru asamblare, unge cate un blat cu ciocolata topita apoi cu crema cu cocos. Aseaza blaturile unul peste altul, ultimul sa nu fie uns cu nimic. Decoreaza tortul cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pufos si crocant" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Nisipurile aurii