Tort Winnie the Pooh

de biancas76 in Dulciuri, 19 Sep 2010 | 8232 vizualizari

 

Am facut acest tort cu mare drag pentru fiica unei colege de servici.
De ceva vreme am inceput sa fiu pasionata de torturi, sa imi placa sa decorez si sa fac torturi.
Tortul e facu cu blat tiramisu deoarece asa a vrut mamica sarbatoritei.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 500 g mascaropone
  • 500 g frisca
  • 600 g piscoturi
  • 8 galbenuse
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • 6 casti de cafea
  • pasta din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winnie the Pooh:

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare.

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Se prepara frisca. Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se amesteca usor cu lingura pana la incorporare.

Gelatina se hidrateaza in lapte si apoi se incalzeste pe foc si se toarna peste compozitie. 

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza unul langa altul intr-o forma detasabila in care s-a pus folie alimentara , fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.


Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Acoperim cu inca un strat de piscoturi.

Intr-un bol mai mic se construieste la fel (aceasta va fi norisorul)

A doua zi se scoate tortul si se decoreaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winnie the Pooh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "La mai mult si la mai mare "