Tort ,, Valurile Dunarii,,

de anca_rm in Torturi, 12 Aug 2015 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)
  • Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie
  • Pt decor
  • -150 gr ciocolata

Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,, Valurile Dunarii,,:

Blatul: 
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina  sau folosim hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .

Punem crema peste blatul rece si nivelam .

Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 g ciocolata si 100 ml frisca sau eu am razuit ciocolata.

Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .

 

 

 

TIPS-URI

1

galzurati daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,, Valurile Dunarii,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]