Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

de Krystyan Trendy in Torturi, 15 Noi 2013 | 3965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 1 l suc natural de mere
  • Pentru budinca de caramel:
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata rasa
  • Bucatele de ananas
  • 1 fruct kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata:

Intai preparam blatul :

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.

Dupa ce preparam blatul s-a racit il insiropam cu sucul de mere.

Budinca se prepara astfel :

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .

Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .

Taiem blatul pe jumatate.

Dupa ce s-a racit budinca ,jumatate din budinca o intindem uniform pe prima foaie de blat.

Adaugam cubuletele de ananas.

Apoi punem si a doua foaie de blat , punem cealalta jumatate din budinca .

Decoram tortul cu ciocolata rasa si kiwi.

Lasam tortul 2 ore la frigider, apoi putem servi cu incredere  .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

15.11.2013, 21:39

Mi-ai pastrat si mie, oportioara?

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 21:40

usa e deschisa ...for all people

bianca92 1

15.11.2013, 22:34

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda