Azi este ziua iubitului meu si cum e un iubitor de tenis si ii place tare mult prajitura kinder pingui...m-am gandit sa-i fac un tortulet din aceasta prajitura si in forma de medalie...m-am strofocat eu sa para a medalie dar a iesit el ceva pe acolo :)))). Ii ureze si Elei "La multi ani!" I-as fi dedicat si ei tortul dar e deja cu numele pe el :))) asa ca ii dedic prajiturica in sine :*
Pt blat(4 foi):
Crema:
Pt ornat:
Foile(blatul):
Untul se freasca cu zaharul peste care se adauga albusurile batute spuma, amestecand bine.
Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina amestecata cu cele 8 linguri de cacao si cu praful de copt si continuam sa mixam.
Compozitia o impartim in 4. Fiecare parte din compozitie o intindem pe o foaie de copt si o dam la cuptor pt 4 minute pana cand foaia devine putin lucioasa. Se procedeaza la fel cu fiecare foaie.
Cu tava cu peretii detasabili se da forma rotunda fiecarei foi(eu am facut foile in tava cuptorului).
Primul strat din blat se lasa la dimensiunea tavii rotunde, iar celelalte 3 se mai micsoreaza pt ca vom pune napolitanele pe marginea primului blat.
Crema:
Batem frisca la mixer cateva minute dupa care adaugam mierea si mixam pana se incorporeaza tot.
Asamblare:
Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul strat din blat(cel mare), tapetam peretii tavei cu napolitanele, punem un strat din crema, adaugam al2lea strat de blat, iar un strat de crema, al3lea blat, inca un strat de crema si in final, ultimul blat.
Se da la frigider pana cand facem decoratiunile din caramele sugus.
Dupa ce sunt gata si decoratiunile se scoate de la frigider, se inlatura peretii tavei, se orneaza tortul si se leaga in jurul lui panglica din satin.
Momentan n-am sectiunea...sper ca mai tarziu cand il devoram sa nu uit sa-l trag in pozeee:))))