Tort cu crema de iaurt

de deliciousflavours in Torturi, 6 Iun 2012 | 11564 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie...este un tort mai light si se pregateste si foarte usor. Puteti sa folositi orice iaurt de fructe, eu de regula fac cu iaurt de fructe de padure sau visine, deoarece astfel crema este mai acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa minerala
  • 200 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 500 ml frisca
  • 750 gr iaurt de fructe (Danone Cremosso)
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor albusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.

Pana blatul se raceste complet, pregatim crema. Mixam frisca (neaparat sa fie rece), iar cand incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mixam cateva minute. Punem deoparte mixerul si adaugam treptat iaurtul de fructe, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Cand blatul este racit, il taiem in doua parti egale (daca doriti puteti sa le insiropati cu putina zeama de compot), intindem crema uniform pastrand putina crema si pentru ornat. Asezam celalalt blat deasupra si ornam cu crema ramasa. Dam la frigider cel putin 30 minute sa se intareasca si raceasca crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni