Tort Jofrre de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 23 Apr 2012 | 5748 vizualizari

 

Inspiratie Good food, cu modificarile dupa gustul meu... un tortulet delicios!

La Multi Ani cu bucurie celor ce poarta nume sfant in aceasta zi de mare sarbatoare! La Multi Ani tata mult iubit, ani multi buni si sanatosi iti doresc!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun pudra
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar brun
  • 5 linguri apa
  • o lingura cu varf de faina
  • Crema:
  • 50 gr cacao
  • 5 linguri apa
  • 100 gr zahar brun
  • vom pune si un sfert din untul cu zahar de la blat
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Jofrre de ciocolata:

Blatul:

Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam  la racit.

La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar albusurile le vom bate spuma separat. Oprim din compozitia de unt si zahar un sfert pentru crema si dam deoparte. In restul compozitiei din vasul de mixer adaugam siropul gros de cacao racit. Punem si o lingura cu varf de faina, apoi albusurile spuma si  amestecam prin invaluire.

In forma de tort  tapetata cu pergament asezam compozitia de blat. Coacem la 180 de grade pentru 25 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului pana la scurgerea timpului. Eu am deschis dupa 20 de minute( in reteta se sugera sa nu deschidem primele 15 min) si blatul s-a lasat putin in mijloc, insa asta nu m-a deranjat, din contra, caci acolo am pus crema. Lasam putin la racit si intoarcem blatul pe un platou.

Cat sta blatul la cuptor am preparat crema. Am pus din nou pe foc  50 gr cacao si 5 linguri pline de apa, apoi zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul si am racit siropul  gros de cacao. Sfertul de unt si zahar pudra pe care l-am oprit din compozitia pentru blat il vom amesteca cu acest sirop gros si va rezulta o crema delicioasa pe care o vom lasa putin la rece.

Blatul il vom umple cu crema in partea de sus si cu frisca sau dupa dorinta. Daca doriti sa imbracati tot tortul in crema de ciocolata va trebui sa dublati crema. Se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat toata noaptea. A doua zi l-am ornat cu frisca.

Eu am folosit cacao neagra si a iesit mai inchis la culoare si putin mai amarui pentru gustul meu, data viitoare , voi alege cacao obisnuita

E un tort foarte foarte ciocolatos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofrre de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura