Tort Ecler

de Panacris in Torturi, 8 Feb 2014 | 11513 vizualizari

 

Nu prea sunt eu mare maestră în ale” torturilor”, dar, de mult plănuiesc acest tort și uite că i-a venit vremea, în această zi aniversară. Da!!! Azi împlinesc 3 ani de bucătăraș și am venit cu ceva bun, mulțumesc Vio-dreams, pentru idee, dar bineînțeles că adăugat amprenta Panacris! Sper să vă placă ;) :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Apă 300 ml,
  • Ulei 150 ml,
  • Ouă 7 bucăți,
  • Făină alba de grâu 200 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 1500 ml,
  • Zahăr brun 9 linguri,
  • Praf de budincă cu aroma de căpșuni 2 plicuri,
  • Praf de budincă cu aroma caramel 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Fulgi de ciocolată neagră cca. 100 g
  • Pentru crema de ciocolată:
  • Ciocolată menaj cca. 200 g,
  • Apă cca. 50 ml,
  • Unt cca. 100 g.
  • Pentru decor:
  • Ciocolată alba fulgi cca. 50 g,
  • Steluțe de zahăr cca. 25 g,
  • Glazură de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește se adaugă toată făina, deodată și se amestecă energic  până ce se înglobează. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat nici foarte gros nici foarte subțire. Astfel cantitatea de ouă poate fi variabilă în funcție de mărimea lor și tipul de făină. De curând am achiziționat o formă de silicon, pentru fursecuri, mi-a fost de mare ajutor, că nu a trebuit să mai folosesc sprițul;). Așa că am umplut cele 30 de locașuri, generos cu aluat.  Aluatul rămas a fost repartizat într-o formă de tort cu pereții și fundul detașabil.

Cele două tăvi se pun la copt, în același timp în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade, până ce prind puțină culoare. Atenție nu se deschide ușa cuptorului în acest interval! Între timp se preapară budincile, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topește într-un vas special, sau Bain  Marie, cu puțină apă, iar când s-a obținut un sos de ciocolată se adaugă untul și se amestecă energic, până ce se omogenizează această creamă. 20 de gogoșele se vor umple cu cream de ciocolată. Restul se dau doar prin galuzar de ciocolată și se lasă la răcit pe un grătar. 

Se începe montarea tortului: peste blatul de ecler răcit, se adaugă o parte din budinca de căpșuni, amestecată în prealabil cu fulgii de ciocolată, ușor, cât să capete un aspect marmorat. Gogoșele umplute cu cream de ciocolată, se așează peste stratul de budincă. Se acoperă cu restul de budincă marmorată și budinca de caramel, astfel încât gogoșelele umplute cu ciocolată să fie acoperite integral. Urmează finalizarea tortului;) Gogoșelele glazurate se așează artistic peste stratul de budincă, se ornează în fir subțire cu glazură de ciocolată, apoi se presară fulgi de ciocolată alba și ornamente de zahăr. Tortul se dăla rece cca 5 ore înainte de servire. Spor și poftă bună!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler