Desert tort Karpatka

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 18 Mar 2021 | 4696 vizualizari

 

Un tort ecler cu crema de vanilie si miros de ciocolata. Un desert minunat.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 ml apa
  • un praf de sare
  • 5 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua

Crema:

  • 2 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 45 gr amidon de porumb
  • 10 picaturi vanilie
  • 100 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita

Decor:

  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Karpatka:

Am inceput cu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.

Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un vas apa, sarea, zaharul si untul. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul, am adaugat toata faina odata amestecand energic. Am lasat vasul pe foc, amestacand continuu pana ce compozitia s-a desprins de pe fundul vasului. Am luat vasul de pe foc si am lasat sa se racoreasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racorita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am distribuit aluatul incercand sa realizez denivelari. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 45-50 de minute.

Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am mixat smantana pentru frisca si am incorporat-o in crema rece.

Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi din crema, al doilea blat si restul de crema. Am ornat cu ciocolata rasa. Eu l-am lasat la rece peste noapte si l-am servit a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Karpatka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler cu afine