Tort diplomat

de Andra_Constantinescu in Torturi, 5 Ian 2015 | 22139 vizualizari

 

Nu prea este pe placul meu diplomatul, dar o data sau de doua ori pe an merge.

 

INGREDIENTE

  • 6 kiwi;
  • 3 portocale;
  • o cutie de 400g de ananas taiat;
  • 13 linguri zahar;
  • 6 galbenusuri;
  • 250 ml lapte;
  • 3 plicuri gelatina;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 500 ml frisca;
  • 500g piscoturi.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se taie kiwi si 4 felii de portocale si se pun pe o farfurie, presarandu-se cu 4 linguri de zahar pentru a-si lasa zeama.

Se amesteca zeama de la fructele feliate cu sucul de la 2 portocale si cu cel din cutia de ananas.

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml de suc.

Se pune o cratita cu apa la fiert.

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga laptele si se fierb la baie de aburi, amestecand continuu. Dupa ce se ia crema de pe foc, se topeste gelatina si se adauga peste crema, amestecandu-se bine.

Se bate frisca impreuna cu 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga crema si ananasul taiat si se amesteca usor cu lingura. 

Se umezeste o cratita, dupa care i se acopera peretii cu folie (de aluminiu sau de plastic). Se pun feliile de fructe de jur-imprejurul cratitei, dupa care se pun 2 sau 3 randuri (in functie de marimea cratitei) de crema si piscoturi inmuiate in suc. Se acopera si se lasa pana a doua zi la frigider, dupa care se rastoarna pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]