Tort Amandina

de T I M E A in Torturi, 5 Iul 2012 | 4122 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut acum cateva luni pentru un baietel ce tocmai implinea 3 luni. Cu siguranta bebele nu s-a bucurat de el insa parintii cred ca da.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic sau ciocolata
  • 1 sticluta rom
  • Crema:
  • 1 galbenus de ou
  • 170 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 sticluta rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • o lingura mare de unt
  • Ornare:
  • 100 gr ciocolata alba
  • o picatura colorant lbastru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Separam albusurile de galbenusuri, vatem albusurile spuma, apoi adaugam pe rand: zaharul, apa, galbenusurile si uleiul mixand in continuare.

Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor folosind o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava de tort  tapetata cu hartie de copt si se dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.

Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara se pun la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Pregatim si crema: untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se topeste zaharul. Punem deoparte 2 linguri din aceasta crema alba in care adaugam o picatura colorant albastru si o folosim la ornat. In restul de crema adaugam galbenusul de ou mixand in continuare, apoi cacaoa si esenta de rom. Mixam cateva minute pana se incorporeaza totul bine si devine o crema spumoasa.

Blatul il taiem in trei foi.

Asezam pe o farfurie prima foaie, o insiropam si o ungem cu crema. Procedam la fel si cu a doua foaie. Ultima foaie o isiropam doar.

Punem prajitura la rece pt aprox 3 ore sau peste noapte si a doua zi ornam.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi lasam cateva minute sa se raceasca un pic apoi turnam peste tort imbracand tot tortul in ciocolata.

Ornam cu crema albastra pusa deoparte.

Ciocolata alba o topim pe baie de aburi apoi adaugam in ea o picatura de colorant . Ciocolata devine ca o plastelina usor de manevrat. Eu am facut fluturasi :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

T I M E A 1

06.07.2012, 18:08

Merci Gabi, bine ca l-ai vazut si acum . Eu nu ma omor dupa amandine, dar le fac la altii

gaby_duceag 1

06.07.2012, 18:14

eu da, de la prima tava pe care am preparat-o, a ajuns printre favorite

T I M E A 1

06.07.2012, 18:17

da, da...si la mine prima tava s-a mancat rapid , am mancat si eu vreo 2 buc ca intr-adevar e mai buna ca cea cumparata...de atunci cand intreb in casa ce praji sa fac, deja stiu raspunsul . Doar ca nu fac decat mai rar ca si eu tre sa mananc ceva, nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina de ocazie