Tort de mere si zahar ars

de marinicayou10 in Torturi, 1 Apr 2012 | 5011 vizualizari

 

O reteta foarte simpla si ieftina,dar gustoasa,racoroasa si buna
Merita incercata

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • o fiola esenta de rom
  • jumatate de lingurita de scortisoara
  • jumatate de pliculet de praf de copt.

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • o lingurita scortisoara
  • o esenta de rom
  • Pt ars:
  • 10 linguri zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si zahar ars:

In primul rand punem o craticioara pe foc cu cele 10 linguri de zahar si il ardem.Il intindem bine in cratita si il lasam la rece.Dupa ce sa racit il ungem cu margarina sau unt. Radem merele curatate de coaja pe razatoare si le amestecam cu scortisoara si rom.Nu va speriati...ca nu vedeti zahar adaugat in mere ...vor fi dulci de la zaharul ars si de la blat.Punem merele peste zaharul ars din tava.Separat batem ouale cu zaharul bine,uleiul,faina,praful de copt si la urma esenta si scortisoara.Amestecam bine si turnam peste merele nivelate bine.Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul.Ca in poza!Cand este gata il lasam sa se raceasca 5 minute ,apoi pe o tava il rasturnam.Va fi blatul dedesubt si merele deasupra.Decoram cu mere caramelizate sau cu frisca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fantezie-Tabla de sah