Tort de mere (3)

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 2 Feb 2014 | 4491 vizualizari

 

Tortul de mere este, dupa parerea mea, cel mai simplu si cel mai gustos tort, care poate fi facut chiar si de incepatori, fara nicio problema sau cand ai musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid.
Blatul pufos, insiropat cu caramel si merele cu aroma de scortisoara, face ca acest desert sa fie unul din cele mai apreciate.
Poate fi facut din jumatati de mere, felii sau mere intregi.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 5-6 mere
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • dulceata de cirese ( puteti pune de care va place )
  • cateva nuci
  • 50 g unt
  • pentru caramel:
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere (3):

Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati  in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul.

Peste zaharul ars se pun merele decojite, fie intregi sau jumatati ( nu uitati sa scoateti semintele ). In interiorul merelor se va pune dulceata si nuca. Peste mere se presara scortisoara. Untul se va pune printre mere. Se da vasul la cuptor cca. 15 min la 170 grade, pana cand merele devin moi.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt amestecat cu faina, esenta si omogenizam compozitia. De preferat ar fi sa se amestece cu o lingura de lemn cu miscari circulare, de jos in sus, pentru a nu se lasa albusul.

Se pune aceasta compozitie peste mere si se da din nou la cuptor inca 20-30 minute la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este facut. Se scoate din cuptor si imediat punem un platou peste gura vasului si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.

Se lasa sa se raceasca si se poate orna cu frisca daca doriti.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (3)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica