Tort de cocos

de Bianca20 in Torturi, 22 Mar 2014 | 12295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • 100 grame zahar;
  • 2 linguri ulei;
  • 10 linguri faina;
  • 10 grame praf de copt;
  • 2 linguri cacao;
  • 50 grame ciocolata neagra;
  • Crema:
  • 300 grame nuca de cocos proaspata;
  • 150 grame zahar;
  • 400 ml. lapte;
  • 400 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. apa de cocos;
  • 60 grame unt;
  • 60 grame amidon;
  • Glazura:
  • 100 ml. frisca lichida;
  • 130 grame ciocolata neagra;
  • Sirop:
  • 300 ml. apa;
  • 5 linguri zahar;
  • 10 ml. esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cocos:

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul si se mai bate un minut. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga in albusuri si se bate 2 minute. La urma, se adauga ciocolata topita pe baie de aburi. Se pune in forma si se da in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 160 de grade.

 Crema: Nuca de cocos se da prin blender impreuna cu laptele si zaharul. Se lasa deoparte timp de o ora.Dupa ce trece timpul, se adauga frisca lichida, apa de cocos si amidonul. Se puna pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Untul se spumeaza si se adauga in crema.

Glazura: Frisca se pune pe foc iar cand incepe sa se incalzeasca se adauga ciocolata rupta bucatele.

Sirop: Se pune apa cu zahar pe foc si se lasa la fiert 5 minute. Se opreste focul si se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce se raceste complet, blatul se taie in mai multe foi si se asambleaza si orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Pentru a iesi cat mai drept, puneti foaie de deasupra invers;

2

Amidonul se poate inlocui cu gris;

3

Pe tort am pus fasii de nuca de cocos care rezista cam doua zile fara sa se oxideze. Pot fi stropite cu putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

23.03.2014, 11:21

yuuum, ce deliciu!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:52

Bianca20 1

22.04.2014, 21:59

Multumesc muuuult!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici