Tort cu nuca de cocos

de Oana in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 7525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 70 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 ml lapte batut
  • 120 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 800 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • nuca de cocos proaspata rasa pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul

  2. Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare

  3. Urmeaza cate un galbenus de ou, apoi cate un ou intreg

  4. Amesteca faina cu sarea si praful de copt si pune jumatate in compozitie. Mixeaza usor, adauga jumatate din laptele batut, iar faina si restul de lapte batut

  5. Separat, mixeaza smantana pentru frisca, rece, pana se intareste si adaug-o treptat in compozitia de aluat. Amesteca usor cu o spatula de jos in sus.

  6. Pune aluatul in forma de tort si coace-l cam 40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este facut.

  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l 10 minute, apoi desfa forma si lasa-l pe un gratar sa se raceasca de tot

  8. Intre timp, prepara crema. Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul si vanilia. La final, incorporeaza nuca de cocos

  9. Taie blatul in 2, pune primul strat pe un platou, intinde o treime din crema, pune al doilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa. Formeaza mici moturi sau moate cu o lingura si imbraca apoi tortul cu nuca de cocos proaspat rasa si fulgi de ciocolata alba

  10. Arata ca un bulgare de zapada! Si acum trebuie sa-l lasam la frigider 2-3 ore sa se intareasca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema de branza (2)