Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.
La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.
Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
Crema : Se topeste ciocolata la bain-marie. Se adauga si frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza iar ciocolata e topita complet.
Se lasa la racit. Nu va speriati daca este subtire, dupa 10-12 ore la frigider se intareste.
Forma de tort o acoperim cu folie alimentara, asezam zmeura spalata si scursa bine.Turnam compozitia de cioco+frisca care s-a racit si s-a ingrosat putin.
Se pune blatul si se da la rece 12 ore. A 2-a zi se rastoarna pe un platou, se dezlipeste folia cu grija.