Tort inima 'Bucataras Grozav'

de Tabita _ in Torturi, 14 Apr 2013 | 6045 vizualizari

 

Un tort facut dupa imaginatia si posibilitatile mele, dupa ce am ratat o reteta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Insiropare:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar

Crema:

  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/4 portocala

Ornat:

  • cateva batoane After Eight
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima 'Bucataras Grozav':

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul. 

Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de min, la foc mediu.

Se lasa blatul sa se raceasca. Se taie in doua blatul si se insiropeaza. Se lasa cateva ore si apoi se orneaza.

 Pentru sirop am pus apa cu zaharul la fiert, cand a inceput sa se lege, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Am mixat frisca pana s-a intarit. Am dat-o la frigider pentru cateva ore. Crema de branza am amestecat-o cu o parte din frisca si zaharul pudra. Am pus crema si portocala taiata in bucatele intre blaturi. Am pus al doilea blat si am insiropat. Peste inima din centru am pus cateva linguri din crema amestecata cu o lingura de cacao, iar pe margini cu frisca.

 L-am lasat la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

 

TIPS-URI

1

Pentru ornat am taiat bastonase After Eight

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima 'Bucataras Grozav'" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu smochine si frisca