Tort de biscuiti, de post

de Merisor in Torturi, 15 Dec 2015 | 15119 vizualizari

 

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. :)

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, de post:

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.

Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine.

Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.

Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.

Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.

Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.

Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]