Tort cu mere şi cremă de zahăr ars

de Miha in Torturi, 14 Apr 2009 | 21899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar (4 pentru caramel, 3 pentru blat, 2 pentru mere, 5 pentru crema)
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere şi cremă de zahăr ars:

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus, iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou, dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. 

Foarte bun,racoritor si insiropat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere şi cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars