Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

de gaby_duceag in Torturi, 17 Apr 2011 | 8053 vizualizari

 

La multi ani, fete dragi. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de toti cei dragi, sa aveti parte de bucurii si impliniri iar necazurile sa va ocoleasca.
La multi ani, Ina. La multi ani, Bunica.La multi ani, Kamy! La multi ani, Luk!.La multi ani,Brandusa!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 50 gr ciocolata alba
  • 3 linguri cacao
  • 25 gr unt
Frisca:
  • 500 gr frisca lichida
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita coaja rasa portocala
  • in plus: 3-4 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.:

Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.

Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.

Lasam la racit

Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.

Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

TIPS-URI

1

Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca. Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat. Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

gaby_duceag 1

23.04.2011, 23:04

Multumesc mult, Brandusa
Paste linistit si voua, cumpatare si binecuvantare de Sus!

gaby_duceag 1

23.04.2011, 23:05

Adevarat a inviat!

adry88 1

31.05.2011, 20:57

tare frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema Kinder Bueno