Tort cu frisca

de ianculubita in Torturi, 12 Iun 2013 | 3776 vizualizari

 

Imi place sa fac de toate dar nu prea complicate;acest tort pe care vi-l recomand,e simplu,simplu de tot si delicios!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5oua
  • 6linguri zahar
  • 6linguri faina
  • 1lingura apa
  • 1lingurita praf de copt
  • 200ml frisca lichida
  • zmeura
  • 50ml sirop de violete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;

totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;

rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste dar facem si testul cu scobitoarea;

dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala si-l lasam deoparte.

Facem un sirop din 150ml apa,1lingura zahar si siropul de violete,insiropam blaturile,punem frisca pregatita dupa instructiuni,peste frisca presaram zmeura,imbracam tortul tot cu frisca si ornam cu fructele ramase;

eu am folosit ultimul rest de zmeura de la congelator;

lasam tortul la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

stiu ca la blaturile de tort nu se pune praf de copt,eu am pus pentru siguranta dar voi nu puneti ca merge si fara el

2

in sirop puteti adauga orice alta aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400