De cateva ori m-am jucat cu aceasta varianta ,ce pot zice ca este destul de raoida si delicios :D
Se incepe cu pregatirea cremei, pe baie de aburi se mizeaza ouale cu zahar ,pana devin spuma si se topeste zaharul.
Intr-un bol se amesteca mascarponele cu esenta de vanilie ,treptat se incorporeaza compozitia de oua ,se mixeaza totul bine . Intr.o tava rortunda se aseaza piscotile taiate la jumatate daca sunt prea mari jur in prejur ,dupa care se pun piscoturi insiropate in cafea formand primul strat ,se adauga jumatate de crema si din nou piscoturi insiropate in cafea ,se acopera cu restul de crema ,se da la rece cateva ore ,se poate pune si in congelator .
Reteta este rapida si fara prea multe complicati dar gustul este delcicios ,cand se serveste totul se pudreaza cu cacao amara.
1
In alternativa puteti amesteca cafeau cu lichior .
2
Sau varianta pentru copii lapte si cacao .