Tort cu crema de nuca

de rebecca19 in Torturi, 10 Mar 2014 | 3518 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • jum.plic praf de copt

crema:

  • 10 ling faina
  • 1 litru jum.lapte
  • 2 linguri cacao
  • jum.kg de nuca
  • 1 pachet mic de unt Rama
  • jum kg zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca:

Blat: se separa galbenusurile de albusuri,se bat albusurile cu praful de copt pana devine o spuma tare,se adauga treptat zaharul care trebuie batut bine,se adauga galbenusurile si se bate cu mixerul si se adauga faina treptat.Blatul obtinut se pune in tava la copt si se lasa pana trece de testul scobitorii.

Crema: se pune la fiert 1 litru de lapte,iar cu celalalt jumatate de litru impreuna cu faina si cacaoa facem compozitia (care trebuie adaugata peste litrul de lapte dupa ce fierbe) se amesteca bine sa nu fie gogosi si se adauga 300 g zahar.

Cand fierbe litrul de lapte se  toarna compozitia si se lasa la foc pana se ingroasa.Se pune la racit(trebuie racita bine bine) separat se freaca untul cu zahar.Cand ii rece crema,intr-un castron se pune o lingura de crema,o lingura din compozitia de unt si zahar,tot asa pana terminati ambele compozitii,iar la sfarsit se adauga nuca treptat.***

Cand amestecati cele compozitii,amestecati doar intr-o parte sa nu se taie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale