Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de marcela1979 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4891 vizualizari

 

Pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 200 gr capsuni
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu ulei ,apoi se adauga la albusuri.Se amesteca incet cu o lingura pana se incorporeaza,se adauga faina si cacao si se incorporeaza.Se pune in tava si se da la cuptor la foc mediu 30 de min.Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata blatul se scoate din forma si se lasa sa se raceasca,apoi cand este rece se taie in 3 parti.

Se face crema astfel :se bate cu mixerul mascarponele si frisca 100 ml si 100 gr capsuni pana devine o crema.Se monteaza astfel: se pune o bucata de blat se pune crema,se pun capsuni felii,se pune al doilea blat se repeta operatiunea dinainte si se pune al 3 lea blat.Se acopera tot cu crema de mascarpone apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bicolor cu frisca si capsuni