Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

de Zamfira in Torturi, 1 Noi 2015 | 27222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 5 linguri făină
  •  4 linguri cacao
  •  esenţă de migdale
  • Cremă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahăr
  •  4 gălbenuşuri
  •  60 g făină
  •  1 zahăr vanilinat
  • 200 g unt
  • Cremă de ciocolată
  •  2 ouă
  • 60 g zahăr
  •  200 g ciocolata amăruie (85% cacao)
  •  50 ml cafea
  • 200 ml frişcă
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie:

Blat

Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale, făina în ploaie şi cacao treptat. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort 26 cm tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puţin unt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc moderat pentru 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească. Se taie blatul în trei.

Crema de vanilie

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina şi zahărul vanilinat şi laptele. Punem crema pe foc mic, amestecăm permanent. După ce fierbe câteva minute lăsăm crema să se răcească. Când crema este rece complet adăugăm treptat untul.

Crema de ciocolată

Mixăm albuşurile cu 30 g zahăr, gălbenuşurile cu celelate 30 g zahăr. Topim ciocolata (de preferat o ciocolată amăruie). Lăsăm ciocolata să se răcească puţin (40 C), apoi adăugăm treptat cafeaua şi nu ne oprim din amestecatul compoziţiei. Cafeaua trebuie să aibă aceaşi temperatură cu ciocolata topită. Adăugăm ciocolata la gălbenuşuri şi adăugăm spuma de ouă şi frişcă. Omogenizăm totul cu grijă pentru a nu strica consistenţa spumei cu mişcări de rotaţie de jos în sus.

 

Punem cremă de ciocolată pe primul blat. (păstrăm din cremă pentru a îmbrăca tortul cu cremă) Punem toată crema de vanilie pe următorul blat. Ungem tortul cu crema de ciocolată. Ornăm cu fulgi de migdale. Deasupra se poate pune puţină glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

02.11.2015, 21:08

Excelent!

Zamfira 1

02.11.2015, 21:57

Rocsi, Rux

andreea_st 1

31.03.2016, 11:07

nu se insiropeaza blatul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de cacao si crema cu mascarpone si afine