Tort cu clatite

de Lau in Dulciuri, 8 Feb 2016 | 4308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri 3in 1
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • Clatite
  • 3 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • coaja de portocala
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 ciocolata alba
  • Decor
  • piscoturi
  • fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clatite:

Clatite-intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.

Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate topite) pentru caltite subtiri.

Adaugam untul topit si racit si amestecam bine,acoperim bolul si dam la rece 30  min.

Incalzim tigaia bine o ungem cu ulei si adaugam un polonic in mijlocul tigaie si rotim tigaia ca aluatul sa alunece pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie intinsa.

Blat-intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

Adaugam uleiul in fir subtire ,apa si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Adaugam faina amestecata cu cafeaua,praful de copt si amestecam cu miscari unsoare,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptoru incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava.

Crema-intr-un vas adaugam 150 mi frisca,ciocolata rupta bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,

Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu mascarponele si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam restul de frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Ansamblare-pe un platou asezam blatul care il insiropam cu cafea,adaugam crema,clatita,crema-clatita si repetam pana obtinem inaltimea dorita(eu am folosit 12 clatite)imbracam tortul cu crema si pe margine adaugam piscoturile.

Dam la rece cateva ore(peste noapte) dupa care il decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lingura