Tort cu caise si nuci

de Bucataras Monica in Torturi, 6 Apr 2013 | 3915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 2 pachete crema pentru prajituri
  • miez de nuca
  • caise din compot
  • ciocalata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caise si nuci:

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema. 

SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam crema si dupa preferinta miez de nuca,caise etc. Eu am ras miez de nuca si putina ciocolata pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat