Tort de ciocolata amaruie

de leoflori in Torturi, 5 Oct 2009 | 17401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT : 
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 5 oua
  • 300 gr. ciocolata amaruie (55% sau 75% cacao)
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA :
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml. frisca lichida

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata amaruie:

BLATUL:

Mixam margarina cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam ouale pe rand si dupa fiecare ou,punem cate 2 linguri faina. Topim ciocolata la bain-marie, o lasam putin la racit si o turnam in compoztia de oua+unt+zahar. Omogenizam bine si adaugam si restul de faina. Turnam compozitia in forma unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu cca 1 ora si 20-30 minute. Blatul va creste in mijloc cu o usoara ridicatura, nu-i nimic. Eu am inlaturat acel "capac" tuguiat. Lasam blatul la racit 10 minute in tava, apoi scoatem pe un gratar. Dupa ce se raceste de tot il taiem pe orizontala 1 data.

CREMA :
Ciocolata si frisca se topesc la bain-marie, se racesc putin si ungem cu un strat generos blatul, punem al 2 lea blat si finisam cu restul de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello