Tort cadou (de ciocolata)2

de nadina73 in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 6942 vizualizari

 

Un tort cadou,deci va fi fara sectiune,.dar cu ciocolata de ciocolata ,nu gluma

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 liguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 ciocolate cu lapte (6x150g)
  • 3 ciocolate negre( 3x125g)
  • 600 ml frisca
  • Glazura:
  • 2 ciocolate fondant(2x150 g)
  • 100 ml frisca
  • Decor:
  • bombonele
  • frisca
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou (de ciocolata)2:

Blat:

Se bat bine albusurile spuma cu zaharul.Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta.

Faina se cerne cu praful de copt  si cacaua,dupa care se incorporeaza in albusurile batute.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili ,se toarna compozitia si se coace 25 minute la 160 grade.

Cand blatul e racit se taie in 3.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele  si se topeste pe soba cu 100 -150 gr frisca lichida.

Se lasa la racit,dupa care se mixeaza(ce-i drept ,se mixeaza putin mai greu pana se pune frisca lichida)   turnand cate putin din frisca lichida ramasa.

Glazura:

Ciocolata de rupe bucatele si se topeste pe soba cu frisca ,Se lasa la racit putin dupa care se imbraca tortul.De data aceasta NU se mai mixeaza .Se toarna ciocolata uniform pe tort se niveleaza foarte foarte usor,dupa care se decoreaza cu bombonele,frisca..............

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa,iar cand e racit se pune esenta de rom.

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se insiropeaza bine ,dupa care se pune 1 parte din crema(crema se imparte aproximativ in 3 parti )se pune al doilea blat se insiropeaza ,se pune a doua parte din crema si ultimul blat .Se imbraca tortul cu crema ramasa.

Peste crema ,se pune glazura de ciocolata ,se lasa sa curga uniform cat de cat ,ne putem ajuta de  lama unui cutit lat.

Se decoreaza cu bombonele si frisca batuta(atentie nu frisca  din tub,se lasa foarte repede )

Se da tortul la rece 2 ore .

PS:Din pacate fara sectiune ,dar va puteti inchipui sectiunea nu?dupa atata ciocolata?Sarbatorita a fost tare incantata,e innebunita dupa ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou (de ciocolata)2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Zambareata 1

21.11.2011, 21:26

azi a fost iua sotului....adica inca mai epana la miezul noptii...si am facut tortul asta....a iesit foarte bine

ela 1

21.11.2011, 21:37

Giorgia,ma gandeam eu ca tortul asta il vei face

Zambareata 1

21.11.2011, 22:11

ela,dar tu ma urmaresti?nici nu se punea problema sa fac alt tort....a iesit si aici o minunatie...eu ca de obicei la deserturi am batai de cap dar pana la urma ma descurc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu crema ganache de ciocolata