Este tortul pregatit pentru cumpana dintre ani.A fost fin si savuros!
Blat:
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu scobitoarea este valabil. Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema de vanilie:
Amesteca amidonul cu laptele si zaharul si pune pe foc intr-un vas cu fundul gros, de preferinta la bain marie, pentru a nu se lipi. Amesteca bine pana cand continutul devine o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Cand s-a racit de adauga esenta de vanilie.
Cat se raceste crema se mixeaza untul 10-15 minute, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie, mixand continu pana se termina crema. Se da la rece.
Crema cu mascarpone
Frisca+smantana grasa se mixeaza pana sta mot apoi se adauga mascarpone ,mixand pentru incorporare. Adauga zaharul vanilat .
Zmeura in tot acest timp a stat la decongelat si scurs.
Siropul il faci din 50g zahar+100ml. apa. Se pune pe foc pana se ingroasa puin.
Blatul taiat in doua ,fiecare parte este foarte subtire.
Asamblare:
Forma in care ai copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Tortul se pune in forma. O parte blat insiropat foarte putin (mai mult pe margini). Crema de vanilie care se niveleaza usor cu dosul unei linguri. Crema de mascarpone si zmeura deasupra ei. A doua parte de blat. Se orneaza cu frisca a doua zi.
1
Untul trebuie sa fie spumos.
2
In frisca de ornat am pus o lingurita sirop de zmeura ,dandu-i o tenta de roz..