Tochitura moldoveneasca la ceaun

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2010 | 27045 vizualizari

 

Tot ce pot sa zic e ca iese nemaipomenita...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc dezosata
  • 4-5 carnaciori proaspeti
  • ulei
  • 1 rosie mare
  • sare
  • piper
  • apa
  • o canita vin rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • cascaval
  • castraveti murati
  • pentru mamaliga:apa,sare,malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca la ceaun:

Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.

carnea se spala si sa taie bucatele.

acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.

apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.

rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne.

cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.

iar la urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasti pe foc pana se prajesc si acestia.

cand e gata luati ceaunul de pe foc si puneti sa faceti mamaliga dar sa fie mai moale .(apa se pune la fiert cu putina sare si o mana de faina de malai.cand incepe sa fiarba puneti malai cat este necesar ,fierbeti bine ,apoi invartiti cu facaletul pana e gata)

se aseaza pe o farfurie tochitura si mamaliga,se rade cascaval pe deasupra ,iar alaturi se pun si niste castraveti murati.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]