Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mar 2016 | 3594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fasii pancetta afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 600 grame cartofi dulce sau dovleac
  • 100 grame ciuperci
  • 150 grame muschi porc, degresat
  • 250 ml vin rosu
  • 800 ml rosii in bulion
  • 8 masline negre, cu samburi
  • 200 grame paine integrala pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.

Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute. 

Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea. 

Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine. 

Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora. 

Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

31.03.2016, 22:54

Geanina87 1

01.04.2016, 08:22

Gherca Daniela 1

01.04.2016, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la tava