Tocanita de vitel

de La Ancuta in Vita, 1 Aug 2011 | 5230 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit o mancare simpla, dar gustoasa. Eu sunt un mare fan al carnii de vitel, dar din pacate o gasesc destul de rar.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vitel
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • 1 lingura bulion
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut.

Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.

Adaugam rosiile taiate marunt, frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit 15-20 de minute.

Descoperim oala si adaugam bulionul si cimbrul tocat marunt. Lasam sa mai fiarba pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita. Potrivim apoi de sare si piper si stingem focul.

Servim calda, cu garnitura preferata. Noi am mancat cu paste si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de manzat la ceaun