Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a devenit sticloasa adaugam pasta de legume (vezi reteta la categoria sosuri) si 2 catei de usturoi pisat. Adaugam bucatile de carne. Le lasma putin sa se prajeasca pe toate partile si turnam marinata peste ele. Apoi adaugam putina pasta de rosii, punem sare si piper daca mai trebuie si turnam apa fierbinte. Lasam sa fiarba sub capac pana carnea se fragezeste. Eu am avut pui de casa asa ca l-am gatit cca 1,5ore. Inainte sa fie gata adaugam buretii de padure spalati in prealabil si opariti 5 minute in apa clocotita. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 15 minute. La final mai zdrobin 2 catei de usturoi peste sos si ardei iute.
1
Eu am fiert orez direct peste tocanita, adaugand mai multa apa.
2
E foarte bun alaturi de pireu de cartofi sau galuste de faina.