Chiftelutele sunt tare bune ,noua ne plac mult si de aceasta data am ales sa le fac cu un sos aromat cu busuioc proaspat cules din gradina :)
Incepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider.
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati cuburi vor fierbe mai repede) .Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca.
Ceapa o spalam si o tocam marunt.
Punem intr-un bol carnea tocata ,ouale intregi,cartofii fierti si zdrobiti,ceapa,usturoiul curat si zdrobit ,marar si la urma potrivim de sare si piper.Amestecam foarte bine ingredientele si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.
Dupa acest timp,facem din compozitie chiftelutele,le prajim pe ambele parti in ulei bine incins.Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Separat spalam ardeii , ii curatam de seminte si ii tocam marunt.
Punem o tigaie la foc potrivit.Calim usturoiul,ceapa si ardeii in putin ulei.Cand legumele s-au calit adaugam sucul de rosii,condimentele si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.
Spre final adaugam frunzele de busuioc spalate .
Servim chiftelutele impreuna cu sosul cald.