Tocanita de ciuperci cu piept de pui

de Merisor in Pui, 17 Iul 2014 | 9643 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu carne de pui tocata, dar pentru ca palariile ciupercilor au fost prea micute, am facut aceasta delicioasa tocanita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 600 gr piept de pui
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • 2 capatani usturoi
  • 120 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu piept de pui:

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.

Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.

Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare. 

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand se incinde uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.

Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou si adaugam ceapa impreuna cu ardeiul.

Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.

Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat.

Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare.

Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute.

Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana.

Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mancarea va iesi mai gustoasa daca in ea se va adauga ardei copt.

2

Se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

18.07.2014, 17:31

foarte gustoasa

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:46

Mmmmmmmmmmmmm ce de culori ce de arome

Merisor 1

19.07.2014, 09:51

Multumesc, dragile mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu sos picant si legume natur la Philips Multicooker (reteta 100)